Bloggen er støttet av Nordbohus. To av bildene i headeren er tatt av fotograf Nathan W. Lediard.

torsdag 15. desember 2011

Om lekkasjesikring... og litt julestemning fra Svingen


"Rørleggerne" våre, Glomstad, har nå innstallert WaterFuse lekkasjesikring hos oss. Det er påbudt i nye hus, men huset vårt var ferdig før denne regelen kom. Likevel fant vi ut at vi ønsket å skaffe oss dette, da vi syntes det hørtes ganske så smart ut. Man får også litt rabatt på forsikringen om man har det. "Boksen" på bildet over er rett ved lysbryteren i VF, ved utgangsdøra. Her kan vi enkelt stenge vannet på tur ut av døra. Knappen lengst til høyre kan vi bruke dersom oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen er i gang - da stenges vannet først etter 3 timer, og maskinen får gjøre seg ferdig."Det høyaktuelle produktet WaterFuse® er en nyhet fra Sverige som sørger for at vannskader ikke skjer i eneboliger. Produktet vant ”Årets heteste materialnyhet” på Nordbygg-messen tidligere i år, innovasjonsprisen ”Årets SKAPA stipendiat, ALMI” for Jönkjöping, og kom på 4. plass blant ”Årets oppfinner 2010” i Sverige.

Lekkasjesikringen, som nå introduseres i Norge, stenger av vannet, trykktester og gir alarm ved lekkasjer og minimerer dermed risikoen for at vannskader skal oppstå.

Slik fungerer systemet:
• Når man forlater boligen stenges vannet enkelt av med
fjernkontrollen. Om oppvaskmaskinen er igangsatt kan man
velge forsinket avstengning.
• Når vannet er avstengt foretas en automatisk trykktest på
systemet. Ved hjemkomst åpnes det igjen for vannet og
informasjon om et eventuelt trykkfall gis.
• Vanndetektorer plasseres på utsatte steder, som under
oppvaskmaskin, kjellergulv osv. Ved detektering av vann
sendes det et radiosignal som stenger av vannforsyningen
i huset."


Denne boksen er plassert på teknisk rom. Er det en lekkasje et sted i huset, går alarmen her og vi kan lese på displayet hvor den er. Vi har blant annet "fuktfølere" under kjøkkenvasken og under oppvaskmaskinen, som raskt fanger opp en lekkasje, "gir beskjed" og stenger vannet.

SMART!Her i Svingen er det ventetid på flere måter. I dag har jeg termin, og vi lurer veldig på når lillebror har tenkt å komme ut. Vi har sagt til Wilma at han kommer før julenissen, men hvem vet? Vi fyller ventetida med koselige førjulsaktiviteter. Det er heeeerlig å skulle feire jul i vår eget hus!!


Fuglemat under produskjon.


Klar for nissefest i barnehagen.


Hvite kakemenn til. Her hadde vi det kjekt!


Førjulskos ved Hesteklubben i Halsa. Risengrynsgrøt og hesteridning. Hesten hadde nisseklær på! Wilma var veldig fornøyd!


Kunne kanskje gått som nisse med de rette klærne på? Magen er i alle fall mer enn stor nok...


God førjul fra oss!
Neste innlegg håper vi å ha en lillebror å vise frem!


2 kommentarer:

  1. For en kjempekoselig blogg dette var - her skal jeg fortsette å følge med. :-)

    SvarSlett
  2. Så fin du var som gravid :)

    Hilde

    SvarSlett