Bloggen er støttet av Nordbohus. To av bildene i headeren er tatt av fotograf Nathan W. Lediard.

lørdag 19. november 2011

Om knirkende gulv og om oppvarming...


Men først en høygravid Kristin, straks i uke 37. Som vi gleder oss til lillebror kommer! Fotografen her er forresten Wilma.


Lørdagsgrøt er en favoritt!Så var det knirkende gulv. I sommer opplevde vi at parketten knirket veldig. Tidligere i høst kom det derfor en mann for å se på gulvet. Jeg forstod raskt at dette med gulv er en vitenskap. Selvfølgelig knirket ikke gulvet lenger da han kom - noe som i og for seg kan være et godt tegn. Er vi heldige, slipper vi mer knirking nå, men vi må vente til våren igjen for å se om det blir likedan. Denne herremannen ga oss imidlertid noen tips som jeg synes alle som kjøper parkett bør være klar over:
- man bør anskaffe seg et såkalt hygrometer. Det bør kjøpes hos urmaker for å være sikker på at det måler nøyaktig og riktig. Dette er et instrument som måler fukt. Luftfuktigheten innendørs bør ikke komme under 40 %. Da blir det for tørt til parketten, og den kan begynne å knirke. Nye hus er jo som kjent rimelig tette, og luftfuktigheten kan blir for lav.
- enkle tiltak for å holde luftfuktigheten oppe i nye hus er f.eks å tørke klær inne, å ha en del planter og spraye dem jevnlig med vann...
- dersom dette ikke hjelper, burde man vurdere å anskaffe seg en luftfukter. Jeg har lest litt på nett og ser at akkurat dette er litt omstridt, men forhåpentligvis hjelper det med de enkleste tiltakene.

Nå krysser vi bare fingrene for at parketten ikke knirker når våren kommer...


Ei varmepumpe står høyt på lista over planlagte innkjøp her i Svingen. Men lista er lang, og i mellomtida har vi rett og slett kjøpt oss en panelovn som vi har montert i stua nede. Dette er imidlertid ikke en "gammeldags" panelovn, men et helt nytt produkt som er litt stiligere og mer diskret; Calor Glass fra Novaplan AS. Det var ikke så enkelt å ta gode bilder, men du kan lese mer om produktet og se bedre bilder her.


Så måtte jeg bare legge ved et bilde av Wilmas farsdagskort til pappaen sin. Hun har blitt så interessert i bokstaver. Kan dere se at hun har signert med navnet sitt nederst? Sjarmis. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar