Bloggen er støttet av Nordbohus. To av bildene i headeren er tatt av fotograf Nathan W. Lediard.

fredag 3. desember 2010

Skal du bygge hus...?


Råd nr 1: skaff deg en perm :) . Når man først har bestemt seg, kan man begynne å samle papir av alle slag...


Hustegninger, husbeskrivelse, byggesøknader, kjøkkentegninger, tinglysing, fakturarer, tilbud fra elektriker og så videre... Lurt å systematisere og ta vare på!


Nå står huset vårt der (HURRA OG DOBBELT HURRA!), og vi er i gang med å ta valg når det gjelder interiør. Vi har bestemt oss for å bruke baderomsplater på veggene på badet, og flis på gulvet. Gh-bolig skal gjøre denne jobben for oss, og platene er fra Fibo-Trespo. Som dere ser er det mye å velge i - og dette er ikke alle typene en gang!Disse tre er nok de som legger best an nå. Det store spørsmålet er jo farger; grått gulv og hvite vegger, svart gulv og hvite vegger, hvite gulv og grå vegger...?? Vi har nok landet på grå gulvflis og hvite baderomsplater, men som der ser har vi også plukket ut en grå baderomsplate som vi liker godt. Hva ville du gjort? Mosaikk-platene tenker vi kunne vært fine i et lite område, kanskje i dusjen? Et fint sted å titte etter inspirasjon er f.eks her, på klikk.no.

Ikke bare skal man velge type plate, men også "mønster".


Vi skal ha sponplater i deler av huset, der vi har vegger som går fra førsteetasje til andreetasje, og der vi skal ha tapet. Ellers skal vi ha Huntonit-plater. Flere typer og fargenyanser å velge mellom også her.


Vi har landet på denne helt enkle, hvite platen - den er også mest populær for øyeblikket, har vi forstått. Liker den enkle "profilen" på denne.
I morgen ligger det an til en liten lunsj i huset... Følg med! :)

1 kommentar:

  1. Og så kan du samle på permen i ei evighet og le litt når dere ser i den om 50 år. Vi har en perm med alle papirene fra husbyggingen av det huset vi bor i akkurat nå. Et hus til 40 000,- Jaja. Og hustegningene stemmer ikke med resultatet. Jaja.

    SvarSlett