Bloggen er støttet av Nordbohus. To av bildene i headeren er tatt av fotograf Nathan W. Lediard.

mandag 25. oktober 2010

Langreist bordkledning...


I løpet av uke 41 og 42 har asfaltplatene kommet på.


Legg merke til det lengste vinduet som tilhører TV-stua. Nice!


Her står vi i det som skal bli gangen. Kjøkkenet blir til venstre og vaskerom til høyre.


"Midt-i-stua" med de største vinduene.


Her ser dere det som skal bli TV-stua... Høyt under taket!


Tyvek isolasjonsduk...


Skyvedør fra kjøkkenet og ut! Det blir nok vår favorittdør. Det var Mats-Erik som fikk denne ideen, og drømmen er etterhvert å få til et utekjøkken rett utenfor.
En midlertidig dør er satt inn, så nå kan huset låses. Alle vinduer er satt inn og huset er "tett".


Ikke så verst utsikt når man kjører saga, dette?


En kveld forrige uke kom det en semitrailer med bordkledning og takstein. Den hadde vært med Hurtigruta på tur til Halsa i Nordland først - en aldri så liten misforståelse der... Da leveringen først kom hit, kom traileren seg ikke opp hele veien til tomta. Løsningen ble at han satte det utenfor lageret til butikken som foreldrene mine og min onkel driver. Mens huset bygges bor vi i bygget der butikken er, og veien til tomta går forbi her. Dermed har vi oversikt over trafikken opp dit, og her har vi tatt bilde av materialene fra stuevinduet.


Først i forrige uke fikk vi et tips om at det hang en krans på taket. Hva dette skulle bety, var vi litt usikker på, så vi forhørte oss med kollegaer og kjente. Slik vi har forstått det, er kransen et symbol på at huset er tett og flere mente også at snekkerne nå forventet en oppmerksomhet av et eller annet slag. I kveld (mandag) har vi derfor bakt kake som vi skal bringe opp dit i morgen... Får de ikke noe, legger de nemlig en filledukke på taket, har vi hørt. Nå er jo ikke det så farlig kanskje, men vi synes dette er en artig ting og har lyst til å gjøre noe ut av det. Er det kanskje noen av dere lesere som vet mer om dette? Er dette det samme som såkalt "mønsås"?


Slik ser en byggestrømskasse ut...


Taksteinen ligger klar.


Første veggen med bordkledning er nå fullført, og den andre veggen er påbegynt.


Tradisjonen tro, avslutter vi med et "utsiktsbilde" - nedenfra og opp denne gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar